De firma Soehnle is in 1868 opgericht in Murrhardt in Duitsland door Wilhelm Soehnle. Er werden eerst alleen industrieweegschalen geleverd, maar later ook personenweegschalen en weegschalen voor huishoudelijk gebruik. Na meer dan een eeuw een familiebedrijf te zijn geweest, is de firma in 2001 overgenomen door Leifheit AG.
Omdat Leifheit alleen consumentenproducten levert, is Soehnle-Professional opgezet om verder te gaan met alleen de industriële producten. In 2014 heeft de Riva Group, Soehnle-Professional overgenomen en zo is Soehnle Industrial Solutios GmbH ontstaan. Zij blijven echter leveren onder de naam Soehnle-Professional.

In Nederland is de naam Soehnle heel bekend door de consumentenweegschalen, maar die komen dus uit de Leifheit-tak, met een ander logo. Minder bekendheid heeft de naam op de industriële markt en in de gezondheidszorg.

Een sterke partner
“Soehnle-Professional heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Wij waren op zoek naar een sterke partner in de Benelux,” aldus Willi Stobbe salesmanger Industrie bij Soehnle. "Wij zochten een partner die zich voor het merk en de producten wil inzetten en de naamsbekendheid in de industriële en medische sector verder wil uitbouwen. Wij kennen Harry Dijkhuizen al een lange tijd. Toen wij hoorden dat hij een nieuw bedrijf ging opzetten, hebben wij hem gevraagd of hij ons wilde vertegenwoordigen in de Benelux.”

Er is afgesproken dat weegadviseur zich sterk gaat maken voor het merk met de volledige ondersteuning vanuit het Soehnle hoofdkantoor in Backnang. Zij kunnen weegadviseur direct ondersteunen bij de service en productontwikkeling en bij de nazorg en installatie. Wij als weegadviseur, zijn dus het eerste aanspreekpunt voor Soehnle-Professional in de Benelux.
 
Will Stobbe: “Wij zien de samenwerking met vertrouwen tegemoet en verwachten de komende jaren een gezonde groei in de Benelux markt!”
 
Vragen? Neem gerust contact op
Hebt u vragen over de samenwerking, neemt u contact op met dhr. Stobbe via e-mail: willi.stobbe@soehnle-professional.com.
Hebt u een vraag over de producten van Soehnle-Professional, kunt u contact met ons opnemen. Of stel uw vraag via ons contactformulier.

Terug naar overzicht